Предложението за Драгомир Заков е съгласувано с коалиционните партньори. Това

...
Предложението за Драгомир Заков е съгласувано с коалиционните партньори. Това
Коментари Харесай

Кирил Петков за Драгомир Заков: Радвам се, че той потвърди, имаше въпроси дали ще успее

Предложението за Драгомир Заков е в съгласие с съдружните сътрудници. Това сподели пред публицисти в Народното събрание министър председателят Кирил Петков.

Петков уточни, че Драгомир Заков лети от Брюксел тази заран, той е дал отговор на поканата на държавното управление късно нощес.

" Българската сигурност е в границите на интернационалната сигурност. Няма по-подготвен човек от него. Той е дипломат на България в НАТО. Радвам се, че той удостовери, имаше въпроси дали ще успее с неговото семейство. Той има деца, които вървят на учебно заведение. Причината е, че този човек се съгласи ", сподели още Петков.



" Аз уведомих нощес президента. Първо уведомих нашите съдружни сътрудници. Не е никакъв отпор от никакви други институции. Това е наше решение. Много се веселя, че българското държавно управление е свободно да работи ", съобщи Петков.



" Той ще поддържа със препоръки. Човекът е твърдо застанал зад нашите позиции. От тази позиция няма никакъв въпрос - сподели Петков за Тодор Тагарев - Единственото, което беше доста значимо да се каже е, че сега груповата сигурност на Европейски Съюз е в друга рамка, в сравнение с да погледнем чисто националната сигурност. "



Премиерът разяснява и дали е имало напън върху Стефан Янев и акцентира, че от тук нататък никой министър не може да си прави самичък политика през фейсбук.





" Няма по какъв начин да се случва, че някой министър да споделя " стабилността на държавното управление зависи от мен ". Нашето държавно управление не може да бъде залог на който и да било. Ние сме свободни да действаме и имаме вяра в вярната политика ", разяснява Петков.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР