Предложението за болничните е на управляващата коалиция и е в

...
Предложението за болничните е на управляващата коалиция и е в
Коментари Харесай

Горанов: Предложението за болничните е на управляващата коалиция и е в пакет

Предложението за болничните е на ръководещата коалиция и е в пакет, оттова нататък всичко е опит за основаване на напрежение, което не съществува. Това сподели пред публицисти министърът на финансите Владислав Горанов, написа Novini.bg.

Това е технология и подобен въпрос няма смисъл. Нито госпожа Стоянова, нито националният представител от Вътрешна македонска революционна организация участваха на съвещанието на политическия съвет, което се организира в 9.00 ч. в Министерски съвет, регистрира Горанов. Двамата неверно разясняват пакета от оферти, които през вчерашния ден анонсирахме от страна на ръководещата коалиция. Този пакет съдържа освен тази тематика, която вие коментирате, а и тематиката за нарастване на минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст и ограничения, свързани с възстановяване на достъпа на деца до детски градини, съобщи още Горанов.

Той уточни, че доста разбори демонстрират, че сигурно ще се понижи склонността за злоупотреби, защото сходна процедура има в две трети от европейските страни. Това не е изолиран за България проблем. Голямо усещане прави екстремалното повишаване единствено за няколко години при еднакъв брой заети с близо удвояване на дните във краткотрайна нетрудоспособност. Така че това е един проблем, който сигурно би трябвало да бъде адресиран, сподели още Горанов. Според него години наред си приказват работодатели, синдакати и експерти и се вижда, че този проблем остава неуреден.

Във връзка с изказванието на Движение за права и свободи, че това е прикрито нарастване на обществените осигуровки, Горанов акцентира, че сходна процедура е в две трети от страните в Европейски Съюз. Ако се приказва за баланс на системата, имайте поради, че фондът за общо заболяване и майчинство, обичайно от години е на недостиг. В този смисъл осигурителната вноска за този фонд не покрива рисковете, които той покрива. Като свържем тази тематика и с едно друго небалансирано решение, обвързвано с почивните и празнични дни, тласъците за нарушавания и опцията за надзор са мощно лимитирани изключително в дребните обитаеми места, където има доста тясна връзка сред общопрактикуващите лекари и тези, които избират да употребяват този механизъм за обезпечаване на една няколкодневна отмора. Да кажем в Северното гръцко черноморие, добави още Горанов.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР