Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър

...
Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова: Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър не е най-доброто

Предложението служебният министър председател да поеме поста и на външен министър не е най-хубавото, разяснява пред БНТ преподавателят по конституционно право проф. Екатерина Михайлова.

" Съвместяването сред премиера и позиция на външен министър е тежка задача и въпреки всичко това отслабва позициите на външната политика ", посочи юристът и някогашен ръководител на Народното събрание от Съюз на демократичните сили проф. Михайлова.

Според нея, тематиката външен министър се трансформира в ябълката на раздора, а в действителност би трябвало да е на по-заден проект в политическата предизборна конкуренция.

" Би трябвало външната политика да следва една логичност, каквато има страната като външнополитически курс, което е разследване на вътрешната политика. И кой ще е индивидът има значение, само че не би трябвало това кой е индивидът да води до разтърсвания във външната политика на страната. За страдание, едни такива сигнали дават неприятен образец и на открито и вътре в страната ", разясни Михайлова.

По думите ѝ, като че ли за служебното държавно управление никой не носи отговорност, което е много необичайно.

" Всеки предлага, само че всеки бяга от това да каже чие е държавното управление, а то в действителност не е ясно чие е, тъй като един път президентът избира от кръг лица, по-късно от определения за министър председател се чака да уточни министрите, следва декрет на президента и най-после министър-председателя и министрите се кълнат пред Народното събрание.

Ако се стигне до промяната на министри в служебния кабинет, за клетвата на един или двама министри ще би трябвало особено да се свика съвещание на Народното събрание, защото депутатите ще излязат във почивка по време на предизборната акция ", обясни проф. Екатерина Михайлова.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР