Предложението се прави с цел преодоляване на кризата между Мадрид

...
Предложението се прави с цел преодоляване на кризата между Мадрид
Коментари Харесай

Испанското правителство: Изходът е нови избори в Каталуния

Предложението се прави за превъзмогване на рецесията сред Мадрид и Барселона, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията напомня, че Каталуния заплашва да разгласи едностранно самостоятелност.

"Би било добре да стартираме да затваряме раната, минавайки през каталунския парламент, минавайки през районни избори ", съобщи след съвещание на испанското държавно управление неговият представител Иниго Мендес де Виго.

Каталунският водач Карлес Пучдемон ще приказва във вторник пред районния парламент, заяви парламентарен представител.

"Председателят Пучдемон желае да приказва във вторник пред Народното събрание, с цел да даде доклад за сегашната политическа обстановка ", се споделя в официално съобщение, публикувано ден откакто Конституционният съд анулира плануваното за понеделник съвещание на каталунския парламент. На него бе планувано разискване на резултата от неразрешения референдум за разединение от Испания и вероятно оповестяване на самостоятелност.

Преди това различен районен водач, Раул Ромева, сподели в ефира на Би Би Си, че каталунският парламент ще заседава в понеделник и че дебатът може да докара до оповестяването на самостоятелност от Испания, макар че съвещанието бе неразрешено със правосъдно решение.

Началникът на каталунската полиция и ръководителите на сепаратистките придвижвания, които са разследвани за подбудителство на безредици, се явиха на чуване в съд в Мадрид, след което бяха освободени.

Говорител на съда сподели, че не е била наложена никаква мярка за правосъден надзор и прокуратурата не е поискала слагането под стража на шефа на полицията Жозеп Луис Траперо, на ръководителя на организацията "Национално каталунско заседание " Жорди Санчес и на ръководителя на сепаратистката организация "Омниум културал " Жорди Куишарт.

Заместник-шефката на каталунската полиция Тереса Лаплана даде показания посредством видеоконферентна връзка. Обвиненията против всички тях остават в действие.

Испанският държавен представител в Каталуния се извини за насилието, упражнено от националната полиция против стачкуващи, които желаеха да гласоподават на неразрешения референдум за самостоятелност в неделя.

"Когато видя тези фрагменти, като знам, че хора са били удряни и блъскани... не мога да не изразя страдание и да не се извиня от името на полицейските чиновници, които се намесиха ", съобщи Енрик Мильо в телевизионно изявление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР