Предложението ресторантите да отворят при капацитет от 50% и да

...
Предложението ресторантите да отворят при капацитет от 50% и да
Коментари Харесай

Ресторантите може да отворят отново при 50% заетост

Предложението заведенията за хранене да отворят при потенциал от 50% и да работят от 6 часа до 22 часа, в случай че епидемиологичната конюнктура разрешава - това, следва да бъде разисквано с Националния действен щаб, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред Българска национална телевизия.

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър проф. Костадин Ангелов през почивните дни оповестиха, че се разисква разхлабване на ограниченията от началото на февруари. Коментарите им бяха обаче само за връщане на огромните възпитаници в учебно заведение и то в началото единствено за 7-ми и 12-ти класове. Двамата не оповестиха нищо за отваряне на заведенията още веднъж. Вместо това РЗИ и Министерство на вътрешните работи през почивните дни заловиха няколко извършители в София и Пловдив и сформираха актове.

Друго предложение, което следва да се разиска с Националния действен щаб, е заведенията за хранене да работят с предварителна резервация, сподели още Марияна Николова. Това ще стане при съблюдаване на всички условия за разстояние сред масите и цялостна стерилизация. Министърът на туризма посочи, че не всички заведения имат тази опция.

Вицепремиерът благодари на всички, които съблюдават заповедта на здравния министър. Допълни, че всяко нарушаване на разпоредбите оставя леке за целия туристически бизнес.

Българското държавно управление организира политика с умерени ограничения и би трябвало да се откри салдото, сподели Марияна Николова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР