Предложението първият ден от болничния да не се плаща не

...
Предложението първият ден от болничния да не се плаща не
Коментари Харесай

ГЕРБ: Предложението за първия ден от болничния не е наше

Предложението първият ден от болничния да не се заплаща не е на ГЕРБ, а на колационния сътрудник - Обединени патриоти. Това разгласи шефката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова. Идеята бе стартирана в четвъртък след съдружен съвет и незабавно провокира остра социална реакция. Синдикатите оповестиха, че това предложение няма да мине толкоз елементарно и заплашиха с митинги. В петък Стоянова изясни, че към момента се обмисляли текстове и концепцията била ограничаването да не важи за майка, която взема болничен за гледане на дете. Тя добави, че " в случай че предлагането беше наше, щяхте да го видите в бюджета при внасянето му в Министерски съвет ".

" Имахме среща с нашите съдружни сътрудници и те настояха за тези няколко ограничения и те настояха, тъй като вземат участие в тази коалиция и желаят да отчетат политики, които те са съумели да отвоюват в тази коалиция. За нас е извънредно значимо тази коалиция да остане постоянна и държавното управление да довърши мандата си ", изясни шефката на бюджетната комисия.

Едновременно с това тя призна, че мярката няма да е изключително ефикасна. " Не мислете, че с сходна мярка ние тотално ще успеем да спрем злоупотребите. Надявам се, че тази мярка ще ги ограничи ", съобщи Стоянова.

Още се обмисля

" Тепърва ще се приготвят съответните текстове за неговото осъществяване. Ще има работна група в тази посока. Когато текстовете са подготвени, ще стане явен и механизмът. Идеята, върху която ще работи работната група е от това предписание да има изключение за майките, когато имат болничен за гледане на болно дете, както и хората, които са претърпели трудова акцидент ", съобщи депутатката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР