Предложението партийната субсидия да стане един лев е формално извинение

...
Предложението партийната субсидия да стане един лев е формално извинение
Коментари Харесай

Борисов протяга ръка към Слави Трифонов, обяви депутат от БСП

Предложението партийната дотация да стане един лев е официално опрощение на Министерски съвет поради надвзетото финансиране и протегната ръка към Слави Трифонов, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев. Той разгласи, че след евроизборите е станало ясно, че " патериците " на ГЕРБ в Народното събрание – " Атака ", ВОЛЯ и НФСБ не могат да съберат публично доверие и това е повода министър председателят да търси кой да ги размени, като шоуменът е подобен вид.

Както е известно точно Слави Трифонов предложи още през 2017 година дотацията за партиите да стане един лев. Тогава ГЕРБ даже внесоха такова предложение в Народното събрание, само че то не беше утвърдено. Спирането на " Шоуто на Слави ", планувано за края юли, пък ускори спекулациите, че Слави Трифонов се готви да влезе в политиката.

Парламентът към този момент утвърди намаляването на дотацията от 11 лв. на 1 лев. За Мирчев намаляването на размера на дотацията е удар по опозицията, тъй като ръководещите с изключение на със дотацията, разполагат с целия държавен запас за правене на политика. Според него Министерството на финансите има съществена виновност за надвзетите дотации.

" Човекът на " Позитано 20 ", който дава отговор за тези неща е попитал, тъй като е имал подозрения, че сумата е по-висока, от Министерство на финансите не са му дали отговор – споделили са, че всичко е наред ", аргументира се депутатът от Българска социалистическа партия.

Партията не желае оставката на Нинова

Стоян Мирчев счита, че на този стадий Българска социалистическа партия демонстрира, че не желае Корнелия Нинова да подава оставка, изключително в миг, когато предстоят избори. " От цялата страна валят писма, в които пишат, че не е в този момент времето и макар че загубихме изборите – сме създали пробиви ", уточни депутатът. Тя разгласи подготвеност да се отдръпна след загубата на европейските избори на 26 май, като въпросът ще се прегледа от конгреса на Българска социалистическа партия в неделя.
09:21, 14 юни 19, 58  Георги Пауновски
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР