Предложението партийната субсидия да бъде намалена на 1 лв. на

...
Предложението партийната субсидия да бъде намалена на 1 лв. на
Коментари Харесай

Намаляването на партийната субсидия и ДДС да се обсъжда в пакет, предлага Дончев

Предложението партийната дотация да бъде понижена на 1 лева на получен глас и въвеждането на диференцирани ставки за Данък добавена стойност за някои артикули, както и безплатните услуги в детските градини би трябвало да се разискват в пакет. това разяснява пред Нова телевизия вицепремиерът по икономическата политика Томислав Дончев.

Намалението на партийната дотация е на ГЕРБ под напън на " Шоуто на Слави ", а на Данък добавена стойност - на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.
" Такъв е характерът на играта - когато правиш нещо, би трябвало да се съобразяваш с това, което е от другата страна (...) Когато някой тласка целия диалог на равнището на популизма, стандартните ограничения не постоянно дават резултат ", сподели Дончев.

По думите смяната във финансирането на партиите би трансформирала политическия живот и рисковете са факт. Институциите и Сметната палата ще би трябвало да наблюдават доста по-внимателно от кое място идват парите и по какъв начин партиите ги харчат. а самите политически обединения ще би трябвало да свият разноските за семинари и образования и да вършат по-семпли предизборни акции.

Диференцираният Данък добавена стойност е мярка за тласък на търговците, а не на потребителите, сподели Дончев и добави, че в свои диалози с министър председатели и министри от страни, които са въвели друга ставка за някои артикули, в този момент " се чудят по какъв начин да избягат " от нея, тъй като се управлява мъчно и дава чудесни благоприятни условия за измами.

Помолен да разяснява апела на президента Румен Радев от Русия България да е по-смела в договарянето на цената на природния газ, Дончев посочи, че идния месец стартират договаряния за смяна на договорните връзки сред двете страни и тематиката за цената на газа ще е включена в тях. Той подсети, че България към този момент физически получава по-евтин полутечен газ от различни източници и предизвести, че " цената на газа не се образува от мощно предпочитание или неотстъпчивост на позицията, а по формула ".

В отговор на въпрос Дончев отхвърли той да е към този момент вторият човек в ГЕРБ след оставката на зам.-председателя на партията Цветан Цветанов и добави, че са неочходими структурни промени в управлението и промени в устава, които да включват " механизми за незабавна реакция. когато има чиновник, който се е самозабравил ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР