Предложението ни е въвеждане на уикенд винетка с времетраене от

...
Предложението ни е въвеждане на уикенд винетка с времетраене от
Коментари Харесай

Министър Нанков обяви цената на уикенд винетките

Предложението ни е въвеждане на уикенд винетка с времетраене от 12.00 часа в петък до 23.59 в неделя. Това сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков по отношение на импортирани от ГЕРБ промени в Закона за пътищата, предава организация „ Фокус “. 

„ Това ще бъде конкретизирано след публично разискване, след приемане на съответни текстове в Наредбата, т.е. след приемане на закона. В закона няма регламентирани текстове за въвеждането на уикенд винетка “, изясни той.

„ Законопроектът цели бързото и скоропостижно въвеждане на тол системата в нормативен и институционален проект “, разгласи Николай Нанков. „ За новата винетка като цена, както и за тол таксата ще имаме първични оферти до края на юли от Световната банка “, изясни районният министър.

„ Уикенд винетката би трябвало да бъде по-евтина от седмичната винетка, която сега е 15 лв. “, съобщи Николай Нанков. „ Целта е да облекчим тези, които употребяват персоналните си коли няколко пъти в годината за почивки, уикенди “, посочи министърът.

„ Електронната винетка ще влезе в действие от януари 2019 година. Тази година е последната, в която ще имаме хартиени стикери по стъклата на колите “, посочи той.

„ На база на законопроекта ще бъде основана нужната администрация в АПИ, която ще се занимава с тол системата и всички други елементи по бъдещата система “, разясни Нанков.

„ От другата година тол системата ще стартира да генерира и приходи. Поели сме го като ангажимент “, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР