Предложението на управляващите за отстраняване на депутата от БСП Валери

...
Предложението на управляващите за отстраняване на депутата от БСП Валери
Коментари Харесай

Депутатите решават за отстраняването на Жаблянов

Предложението на ръководещите за премахване на депутата от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов от поста заместник-председател на Народното събрание е първа точка в дневния ред на съвещанието на Народното събрание.

Поводът от ГЕРБ и Патриотичния фронт да му изискат оставката е позицията на Жаблянов, че Народният съд от 1945 година е бил належащо и неизбежно военновременно правораздаване.

Преди ден завърналата се от чужбина Корнелия Нинова даде твърда поддръжка за Жаблянов.

Нинова разгласи, че в случай че болшинството гласоподава отстраняването на Жаблянов, Българска социалистическа партия няма да предложи различен на негово място. Както е известно, всяка от групите в Народното събрание има право на зам.-председател, който сама показва.

Оставката е " неаргументирана нито юридически, нито политически ",каза Нинова.

Твърдението, че " Народният съд належащо и неизбежно правораздаване ", бе част от декларацията на Българска социалистическа партия против провеждането на Луковмарш. Скоро след разпространението й социалистите се усетиха и го отстраниха от декларацията, само че самият Жаблянов продължи да го пази.

След като ГЕРБ прикани Жаблянов да подаде оставка, Българска социалистическа партия го отбрани и изясни, че се редактирането на декларацията казусът е решен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР