Предложението на служебното правителство за 6,4% бюджетен дефицит е проблемно.

...
Предложението на служебното правителство за 6,4% бюджетен дефицит е проблемно.
Коментари Харесай

Експерти: Предложението на служебното правителство за 6,4% бюджетен дефицит е проблемно

Предложението на служебното държавно управление за 6,4% бюджетен недостиг е проблематично. Около това се сплотиха някогашният заместник-министър на стопанската система и някогашен ръководител на КЗП Димитър Маргаритов и банкерът Левон Хампарцумян в предаването „ Лице в лице “.

„ Това което предлага служебния кабинет не би трябвало да бъде одобрявано. Това е причина за тежки корупционни практики “, съобщи Маргаритов. По думите му разблокиране на сребърния фонд не би трябвало да се прави.

„ Ако вземем дълг, който ще ни усили бъдещите доходи, а няма просто да ги разпилее, това значи довери на международните пазари. Една от най-задлъжнелите стопански системи е американската, само че никой не се плаши, тъй като $ си седи и огромна част от парите им отиват във възпроизводството на ново благосъстояние “, сподели от своя страна Хампарцумян.

„ Ние не би трябвало да се плашим от задължението, а от неефективността на стопанската система. Дали парите, които взимам отива за по-висок стандарт на живот или се разпиляват “, уточни той.

По думите му парите от проекта за възобновяване и развиване някой би трябвало да ги разпредели. Това било мотиватор за работещо държавно управление и ще се откри парламентарна поддръжка. „ Ако се оправят може да изкарат повече от колкото си мислим “, акцентира той.

„ Когато приказваме за плосък налог, той отдаван не е плосък, тъй като хората доплащат за обучение, за сигурност, за медицински услуги, които би би трябвало да бъдат покрити от налозите. На тези хора данъкът не е плосък “, уточни Хампарцумян.

„ Ако сметнем какъв брой заплащат може да се окаже, че заплащат скандинавски налози “, добави той.

По думите му кабинетът би трябвало да опита да извърши задачата да вкара България в еврозоната, тъй като би трябвало да се спрат течовете в системата.

„ Ако някой дава поръчка, че ще прави промяна, това не значи, че ще я направи. Събитията от днешния ден го демонстрират. Оформят се болшинства “, разяснява Димитър Маргаритов и даде образец със Закона за правосъдната власт.

По думите му бюджета и обществената политика са значими неща, по които би трябвало да се работи.

„ Трябва да запазим стабилността на данъчната система, само че в това време би трябвало да забележим къде е реалистичния недостиг, тъй като в случай че приказваме за официално осъществяване на критериите за еврозоната това ще наподобява на това да боядисате една мухлясала стена с вар и да мислите, че постройката е здрава и фасада е прелестна “, сподели той.

„ Трябва да се държи сметка за разноските на страната “ акцентира Маргаритов.

По думите му българското общество няма да понесе елементарно приемането на еврото, в случай че не бъде обяснено.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР