Предложението на Слави Трифонов е направо смешно и няма да

...
Предложението на Слави Трифонов е направо смешно и няма да
Коментари Харесай

Доц. Атанас Щерев: Ако зад Слави стоят други сили, може да се влоши положението

" Предложението на Слави Трифонов е напряко смешно и няма да стане ". Това съобщи пред БНР доктор Атанас Щерев, някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори", по-късно и самостоятелен депутат.

По думите на Щерев, " в случай че зад него и партията му Има Такъв Народ стоят някакви други сили, може би да се случат някои още по-лоши неща от тези до момента ".
 Слави Трифонов: Има Такъв Народ без коалиция, предлага собствен кабинет Обновена
Слави Трифонов: Има Такъв Народ без коалиция, предлага собствен кабинет

Издигат Николай Василев за министър председател, Любомир Дацов за стопански министър

Бившият депутат е уверен, че би трябвало да се възвръща държавността, депутатите да имат достолепието да пазят ползите на хората, които са ги избрали. По думите му страната се нуждае от национално заседание, което да може да управлява изпълнителната власт .

" Ако изпълнителната власт не се управлява, става това, което имахме в последните 10 години - нямаме самостоятелна правосъдна власт, самостоятелна прокуратура и еднолично се дефинират , на съвещание на Министерски съвет, държавните каузи ", сподели Щерев.
 Слави Трифонов: Има Такъв Народ не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай
Слави Трифонов: Има Такъв Народ не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай

Проектокабинетът подсигурил, че никой няма да може да каже: " Властта е в моите ръце "

Според него от ГЕРБ са създали много положителни неща, само че смачквайки държавността и разделянето на управляващите, се получава неприятен резултат. Необходимо е това да се промени, счита медикът.

Предложеният от водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов е умел политик, само че като отговарящ за опазването на здравето (в кабинета " Сакскобургготски " - б.р.) Василев е спрял пакета от закони, с които е трябвало да се направи промяна в опазването на здравето.

" Тогава той беше под въздействие на министър-председателя. Тогава се смяташе, че било рисково и не трябвало, а години по-късно се вижда какви са резултатите от това, че нямаме промени в опазването на здравето ", сподели Щерев.

Той прикани политиците да си създадат изводите какво би трябвало да се прави.

Според него в мандатите на 39-ото и 40-ото Народно заседание, при ръководството с присъединяване на Национална движение „Симеон Втори", хората са се чувствали спокойни и бизнесът е работил добре .

" Когато влязохме в НАТО и Европейски Съюз, част от депутатите искахме да излезем от Тройната коалиция, тъй като свършихме работа , тази коалиция пристигна, тъй като нямаше различен метод да се докара до края тази задача - да влезем в Европейски Съюз. Но тогава господин Сакскобургготски и болшинството взеха решение друго ", изясни Атанас Щерев.

Д-р Щерев счита, че най-добре за българското опазване на здравето и за пациентите ще е служебният здравен министър Стойчо Кацаров да остане на този пост .

Припомняме, концепцията на Слави Трифонов за държавно управление е със здравен министър Велислава Петрова, получила в Кеймбридж докторска степен по " Биологични науки, вирусология и имунология ". Тя е старши управител в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и имунизации в Женева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР