Предложението на Министрите на отбраната и на икономиката да се

...
Предложението на Министрите на отбраната и на икономиката да се
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Най-добрият избор на изтребител е F-16, решението е експертно

Предложението на Министрите на защитата и на стопанската система да се преговоря със Съединени американски щати за нов вид военен аероплан – изтребител F-16, е експертно. Това В студиото на „ Тази сутрин” водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той изясни, че следва да стартира съгласувателна процедура, която ще продължи към 14 дни и на идващото съвещание на Министерски съвет ще се вземе решение.
Докладът за избор на нов изтребител предлага договаряния със Съединени американски щати за F-16 Другите две предложения бяха от Швеция за „ Грипен ” и от Италия за втора употреба „ Юрофайтър ”.
„ Очаквам в границите на януари месец този спор да бъде завършен в границите на българския парламент. Изборът за F-16 е най-хубав от стратегическа позиция за отбрана на националната сигурност. Да погледнем страните-членки на НАТО, които са наши съседи – Гърция, Румъния, Турция са с F-16”, сподели Цветанов.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ уточни, че в Чехия и Унгария също са предпочели F-16 пред „ Грипен”.

„ За тях президентът Радев доста алармираше и защитаваше. В служебния кабинет направиха една непрозрачна процедура, с цел да може държавното управление, назначено от Румен Радев да избере „ Грипен” и да отстрани всички останали”, разяснява водачът на ПГ на ГЕРБ.

Президентът наложи несъгласие върху измененията в Наказателен кодекс (ОБЗОР) С тях се дава опция за отсрочване до 48 часа на уведомяването при задържане на разположение
Тази седмица президентът Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание измененията в Наказателния кодекс, свързани с отлагането до 48 часа за известяван при задържане на разположение. Цветанов сподели, че те се постановат поради европейски разпореждания.

„ 2014 година след терористичния акт в Париж всичките европейски страни одобриха тази инструкция. От 2018 година тече наказателна процедура към страната ни. Никъде не се приказва за „ скришен арест”. От самото начало на задържането малолетният има опция да се възползва от правна отбрана. Ако дете на 15 години е преносител на взривни субстанции или негов непосредствен го е присъединил в скица за разпространяване на опиати, какъв е казусът тези родственици да не бъдат известени за задържането на лицето?”, уточни Цветанов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР