Предложението на ГЕРБ за промени в конституцията, с които да

...
Предложението на ГЕРБ за промени в конституцията, с които да
Коментари Харесай

БСП иска разследване и на масовата приватизация, концесиите и групировките

Предложението на ГЕРБ за промени в конституцията, с които да отпадне отминалостта за закононарушения, свързани с приватизацията, е половинчато. То би трябвало да бъде допълнено с следствие на всеобщата приватизация, концесиите и групировките. Това разгласи през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, запитана от публицисти дали ще поддържа конституционната смяна.
" Какво стана с боновите книжки, кои фондове купиха предприятия, получават ли хората дивиденти от тези книжки? Кой се облагодетелства от тях? Престъпленията на прехода би трябвало да бъдат осъдени. Искаме цялата истина на масата ", попита Нинова.
По тематиката с приватизацията Българска социалистическа партия упорства за чуване в Народното събрание на икономическия министър Емил Караниколов, който беше дълготраен началник на Агенцията по приватизация, както и на основния прокурор Сотир Цацаров.
" Искаме да рапортува на Народното събрание какъв брой покупко-продажби са направени, за какви суми, с кого, при какви условия са подписани договорите, какъв надзор е сбъднат. Включително и въпросът за какво ГЕРБ анулираха такива текстове от Закона за приватизация и следприватизационен надзор, които направиха неосъществим този надзор ", добави Нинова. Според нея договорката по приватизацията на " Булгартабак " не е проверявана нито веднъж, както и тази за едното енергоразпределително сдружение.
Нинова сподели още, че " огромна част от материалните благосъстояния на страните се преразпределиха посредством групировките ". Според нея България няма да скъса в никакъв случай с прехода, до момента в който отпред на политическото управление на страната стоят " членове на групировките ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР