Предложението на ГЕРБ-СДС 24 май да стане национален празник на

...
Предложението на ГЕРБ-СДС 24 май да стане национален празник на
Коментари Харесай

Скандал в парламента заради предложението на ГЕРБ-СДС 24 май да стане национален празник

Предложението на ГЕРБ-СДС 24 май да стане народен празник на България провокира напрежение в Народното събрание.

Радомир Чолаков, народен представител от ГЕРБ-СДС сподели, че се пита за какво за народен празник е определен трети март, когато, по думите му, той насочва обръщение, че сме признателни на Русия.

" До българското знаме се вее съветско знаме. Това е сигналът, който насочваме - ние сме признателни на една велика мощ. Без тях ние не можем. Докато трети март е народен празник ще изпращаме обръщение, че сме признателни на една велика мощ, ще замеряме премиера със снежни топки. Ще има спор. От 30 години това е спор. Коя е нашата воля за облик? Опираме до това кой ден заслужава да бъде българския народен празник - зад всяка друга дата прозира сянката на една велика мощ, без която не можем. 24 май- към този момент се пробват да ни го крадат, да го раздират. Великата мощ сподели, че кирилицата е пристигнала от македонските земи.

Петър Кънев от Българска социалистическа партия уточни, че 24 май е формален празник на Русия.

Георги Георгиев от " ИТН " акцентира, че България се освобождава от османско иго и " могат да си срамят единствено националните предатели и тях замерят с топки. "

Юрий Козлов от " Продължаваме промяната " означи, че Климент Охридски основава кирилицата.

" 24 май е празник в Русия, Македония на всички, които желаят да се прикачат към нас. 24 май би трябвало да е наш народен празник ", настоя Петър Николов от ГЕРБ.

Иван Петков от Българска социалистическа партия съобщи:

" Ако не беше 3 март - какво щяхме да вършим на 24 май. Щеше да честваме празник на турската писменост. Щяхме да бъдем турски селтанат. Ако не бяха руснаците - тези, които Вазов ги разказва. "

Ако нямаше 24 май, нямаше да има 3 март - отвърна Тома Биков от ГЕРБ-СДС:

" Няма турски букви, те пишат на латиница, а по това време пишат на арабски. Явно сте артикул на слабата просветителна система. 11 май по това време се празнува в българските земи. Подходете съществено. Никой не желае да обиди 3 март. Това не е правилно, че нямаше да има 24 май, в случай че нямаше трети март ", сподели още Биков.

" Ние сме неприятен артикул на системата, в която се пробвате да се закрепите ", заключи Иван Петков от Българска социалистическа партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР