Предложението на ГЕРБ от вчера променя приоритетите, набелязани преди 9

...
Предложението на ГЕРБ от вчера променя приоритетите, набелязани преди 9
Коментари Харесай

Денков: Предложението на ГЕРБ радикално променя приоритетите, набелязани от нас преди 9 месеца, вместо реформи, фокусът се поставя върху постове и министерски кресла

Предложението на ГЕРБ от през вчерашния ден трансформира целите, набелязани преди 9 месеца. Вместо да продължим с напъните за промени, фокусът се слага върху министерски кресла и битка за постове. Това съобщи министър председателят Николай Денков като направи коментар на политическата конюнктура у нас преди началото на постоянното държавно съвещание, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Припомняме, че във вторник водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че ще се изготви съдружно съглашение, което ще бъде препоръчано на ПП-ДБ.

" Не одобряваме такава замяна на целите. Нека да осъществим дилемите, по този начин както са сложени преди 9 месеца. Едва откакто извървим набелязания път за битка с корупцията и промяна в правосъдната система в идващите няколко месеца, сме подготвени да обсъдим с ГЕРБ по какъв начин да продължим напред ", съобщи Денков.

Според министър-председателят това ръководство било основано с една ясна задача - да освободи властта и институциите от корупционния багаж, който влачат през всички тези години.

" Последните разкрития за групите на Нотариуса и Пепи Еврото демонстрираха на всички, че правораздаването ни е превърнато в борса - че вместо да се борят с престъпността, проведени групи, с протекцията на политици, са изпълнявали мокри поръчки пред необятно затворените очи на службите, прокуратурата и Антикорупционната комисия ". Сега е нужна политическа храброст за идващите стъпки, от управническата и законодателната стратегия - избор на състава на Антикорупционната комисия, на Висшия правосъден съвет и на основни регулатори ", уточни Николай Денков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР