Предложението на Европейската комисия е в бъдеще спирането на европейските

...
Предложението на Европейската комисия е в бъдеще спирането на европейските
Коментари Харесай

Липсата на върховенство на закона ще спира ефрофондове без единодушно одобрение

Предложението на Европейската комисия е в бъдеще прекъсването на европейските фондове за страна от Европейски Съюз, в която върховенството на закона е под опасност, да бъде предприемано не с единогласие, а с квалифицирано болшинство.
Предложението на Европейска комисия беше оповестено през днешния ден от еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер на конференция.

Съветът на Европейски Съюз и Европейският парламент преглеждат в този момент този въпрос. За мен той това остава доста значим и ще продължа да се боря, добави еврокомисарят. Йотингер означи, че в случай че това предложение се одобри, " малцинства няма да могат да блокират " желание за прекъсване на средствата от Европейски Съюз за дадена страна от Общността.

Еврокомисарят посочи, че има " необятно болшинство " за въвеждането на решения в тази област без единогласие. По общностните правила " квалифицирано болшинство " за приемането на решение в Съвета на Европейски Съюз се реализира с гласовете на 55 на 100 от страните, представляващи 65 на 100 от популацията, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР