Предложението на БСП болниците да престанат да бъдат търговски дружества

...
Предложението на БСП болниците да престанат да бъдат търговски дружества
Коментари Харесай

Нинова в Берковица: Борим се да задържим младите лекари в България

Предложението на Българска социалистическа партия лечебните заведения да престанат да бъдат търговски сдружения и да се записват по Закона за лечебните заведения срещна утвърждението и поддръжката на лекарите от Общинската болница в Берковица. Персоналът на диспансера беседва с ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която е на посещаване в града, предадоха от пресцентъра на левицата.

Задържането на фрагментите в опазването на здравето, за което от Българска социалистическа партия оферират да се реализира с единна Държавна разпоредба за базова заплата, над която лечебните заведения да могат да надграждат съгласно резултатите, също бе възприето като позитивна промяна за незабавното решение на този изострен проблем от медиците.

Нинова разясни и че страната би трябвало да поеме специализациите на младите доктор с ангажимент по-късно те да останат да работят в България, с което лекарите от Берковица също се съгласиха.

Лидерът на Българска социалистическа партия осведоми и за желанието на партията при ръководство да вкара регионализация в опазването на здравето – съразмерно всеки регион от страната да разполага със незабавна помощ, доболнично и болнично лекуване – предложение, което бе приветствано от домакините на срещата.

Корнелия Нинова посети болничното заведение в Берковица по време на обиколката ѝ из Северозападна България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР