Предложението на американския милиардер Тим Дрейпър за разделяне на Калифорния

...
Предложението на американския милиардер Тим Дрейпър за разделяне на Калифорния
Коментари Харесай

Предстои референдум за разделянето на Калифорния на три щата

Предложението на американския милиардер Тим Дрейпър за делене на Калифорния на три обособени щата завоюва задоволително социална поддръжка и ще бъде подложено на референдум през ноември, паралелно с междинните избори в Съединени американски щати. Това разгласи Дрейпър пред телевизия Fox News, представен от БГНЕС, в четвъртък.
Според плана на предприемача, Калифорния би трябвало да бъде разграничена на северен, централен и южен щат. Централният би трябвало да включва окръзите Лос Анджелис, Вентура, Сан Луис Обиспо, Монтерей и Сан Бенито. Към южния отиват окръзите Ривърсайд, Сан Бернардино, Сан Диего, Империал, Керн, Кингс, Фресно, Тулари, Иньо, Мадейра и Моно. Останалите 40 области се предлага да бъдат включени в северния щат.
Драпер безрезултатно издигаше такава самодейност през 2014 година и 2016 година Тази година петицията му бе подписана от към 600 000 души, а за осъществяване на плебисцит по всяко предложение в Калифорния би трябвало да се съберат 365 880 подписа. Заявката за образуване на референдум за разделянето на щата ще бъде показана на локалната изборна комисия идната седмица.
Милиардерът счита, че неговата самодейност ще разреши на жителите на Калифорния да повдигнат представителността на органите на властта на най-големия американски щат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР