Предложението ми е работодателските организации да наблюдават разходването на евросредствата

...
Предложението ми е работодателските организации да наблюдават разходването на евросредствата
Коментари Харесай

Бизнесът да следи разходването на евросредствата, предлага министър Борисов

" Предложението ми е работодателските организации да следят разходването на евросредствата в Министерство на стопанската система . " Това разгласи на брифинг отрасловият министър Лъчезар Борисов .

Министърът на стопанската система акцентира, че желае по този метод да бъдат разсеяни всички подозрения към разходване на средства от ведомството. На всеки 2 седмици Министерство на стопанската система ще прави обществен доклад на своята работа, който ще бъде качван на интернет страницата, а в случай че е належащо, ще бъдат давани и брифинги за медиите.
 Лъчезар Борисов: Съобразявам се с волята на Народното събрание
Лъчезар Борисов: Съобразявам се с волята на Народното събрание

17 години е работил за българската стопанска система в министерството

Преди началото на брифинга министър Борисов е провел среща с работодателски организации. В нея е взел присъединяване и водачът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов като представител на законодателната власт . " Част от ограниченията са свързани и със законодателни начинания ", изясни Лъчезар Борисов.

Той уточни, че с изключение на групата социално-икономически ограничения, финансирани от бюджета , в размер на 1,163 милиарда лева, Министерство на стопанската система ще разходва още 1,8 милиарда лева .

" Тези ограничения от 1,8 милиарда лева биха могли да набъбнат с още 400 млн. лева от програмата reactEU. По ограниченията имаме съвпадане на към 85-90% с работодателите ", добави министърът на стопанската система.
 Властта дава близо 2 млрд.лв. за обществени и стопански ограничения в COVID-кризата
Властта дава близо 2 млрд.лв. за обществени и стопански ограничения в COVID-кризата

Всичко това е от мазнинки, не взимаме дълг, увери Борисов

По думите на Борисов за осъществяване на икономическите ограничения ще се наложат промени в Закона за вложенията. " Ще има специфичен акцент върху вложенията: поощряване на съществуващи вложения: на 56 плана за 700 млн. лева и над 8 000 работни места. Очаквам нови вложения за над 1 милиарда лева - това е нашата упоритост и цел ", означи той.

По време на брифинга Валери Симеонов акцентира, че поддържа транспарантния метод на работа на министър Борисов. По думите му директният разговор с представителите на бизнеса е гаранция, че за в бъдеще министерството ще има ефикасна работа.

Представители на работодателите регистрираха на собствен ред, че са удовлетворени и че за първи път вземат участие в разискването на ограниченията за поддръжката на бизнеса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР