Предложението, което се съдържа в Закона за бюджета на ДОО

...
Предложението, което се съдържа в Закона за бюджета на ДОО
Коментари Харесай

Служебният кабинет предлага увеличение на всички пенсии от първи юли

Предложението, което се съдържа в Закона за бюджета на ДОО за 2023 година, е осъвременяване на всички пенсии с 12 % от 1 юли 2023 година Това сподели служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров по отношение на проектобюджета за 2023 година преди съвещание на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт, съобщи кореспондент на " Фокус ". 



Минималната пенсия се планува да стане 523, 04 лева от първи юли тази година. Очаква се също по този начин междинната пенсия да нарасне с близо 16%

" Категорично желая да отбележа, е, че с този бюджет не се планува понижаване на социалноосигурителните компенсации, орязване на права ", изясни министърът. 

Министърът сподели още, че в проектобюджета се планува и нарастване на разходите за профилактика и рехабилитация на задравноосигурени лица. 

" Увеличение има и в още един параметър, а точно предложение за нарастване на разноските с 3,5 млн. лева, които могат да бъдат употребени за профилактика и рехабилитация на обезпечени ", сподели още министър Лазаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР