Предложението, което направи Microsoft към Activision Blizzard за придобиването им

...
Предложението, което направи Microsoft към Activision Blizzard за придобиването им
Коментари Харесай

Райън пътувал до Брюксел заради сделката между Activision и Microsoft

Предложението, което направи Microsoft към Activision Blizzard за придобиването им и съответното единодушие от тяхна страна, напълно не значи, че договорката е реалност. Тя би трябвало да премине утвърждението на регулаторните органи в редица пазари, които да открият нарушава ли тя правилата на честната конкуренция и дали сливането сред двете компании няма да сътвори монопол на гейм пазара. А с портфолиото на Activision Blizzard, в което личат заглавия, като Overwatch, World of Warcraft, Diablo и най-много Call of Duty, предпоставки за подобен има, тъй като става дума за заглавия, привличащи милиони пред екраните. Вече разбрахме, че с английските органи, остава разглеждането на евентуалната договорка в Съединени американски щати.

Вече месеци наред Sony намерено стачкуват против въпросното обединение, а повода е точно Call of Duty. Според компанията, останат ли притежателите на PlayStation конзоли без поредицата, това може да окаже непосредствено отрицателно въздействие върху конзолния бизнес на Sony. И до момента в който първоначално Microsoft по какъв начин сходна опция е изключена, то след това се оказа, че Call of Duty единствено за още две игри.

Именно заради тази причина изпълнителният шеф на Sony Interactive Entertainment Джим Райън е пътувал до Брюксел, където да лобира пред европейските регулатори против договорката. Или най-малко по този начин настояват Dealreporter. По данни на медията, Райън е посетил белгийската столица на осми предишния месец, като повече детайлности не се оповестяват, само че в случай че информацията на Dealreporter е вярна, то това е показателно за сериозността, с която Sony приема обстановката. Game Rant от своя страна привеждат обстоятелството, че години наред точно Sony сключваха покупко-продажби с Activision за краткотраен или непрекъснат ексклузивитет на активи от поредицата, без да се допитват до регулатори, и в тази връзка изданието дефинира сегашното им държание, като намерено лицемерно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР