Предложението е във връзка със заемания от него пост зам.-министър

...
Предложението е във връзка със заемания от него пост зам.-министър
Коментари Харесай

Какво решение взеха за посланика ни в Украйна

Предложението е във връзка със заемания от него пост зам.-министър на вътрешните работи
Министерски съвет при решение, с което предлага на президента Румен Радев да издаде декрет за освобождението на посланика ни в Украйна.

Те са поискали Костадин Коджабашев да бъде отхвърлен от длъжността ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Украйна.

Предложението на държавното управление е във връзка със заемания пост зам.-министър на вътрешните работи от Коджабашев. По-рано стана ясно, че посолството в Киев отваря още веднъж порти.



„ В момента тече работа по поетапно възобновяване на естествената работа на посолството ни в Киев и консулската работа. Предполагаме, че идната седмица ще се даде старт на работата му “, съобщи самият Костадин Коджабашев на брифинг в Министерство на външните работи.

Все още не е ясно кой ще заеме неговото място като дипломат на страната ни в Украйна.

Междувременно стана ясно, че украинският президент Володимир Зеленски е претърпял злополука. Инцидентът се е случил в Киев. Зеленски се е разминал без тежки пострадвания, стана ясно от обява на представителя на украинския държавен глава Сергей Никифоров в обществената мрежа Facebook.

В формалното известие се показва, че е потърпевш мъжът, който се е блъснал в кортежа на президента. Екипът медици, който ескортирал Зеленски оказал първа помощ на потърпевшия мъж. От публикуваните фотоси се вижда, че главата му е превързана и е с окървавени облекла.
Източник: standartnews.com
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР