Предложението е в пълно съответствие с резолюцията на парламента за

...
Предложението е в пълно съответствие с резолюцията на парламента за
Коментари Харесай

Ковачевски: Никой не е успял да асимилира македонския народ

Предложението е в цялостно сходство с резолюцията на Народното събрание за позициите на страната в разногласието с България, сподели министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски на конференция след диалозите си с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, който е на еднодневно посещаване в Скопие.

„ От нас зависи решението за бъдещето на страната и на жителите, които заслужават да живеят по европейски стандарти. Никой не е съумял да асимилира македонския народ, нито го асимилира, нито ще го асимилира. Ще имаме време да затворим отворените въпроси със съседите, стига и двете страни да са правилни. Сега е моментът, в който да излезем от ежедневната политика и да действаме държавнически, отговорно и поредно “, сподели Ковачевски.

„ Първата междуправителствена конференция може да бъде проведена в идващите няколко дни, в случай че предлагането бъде признато от Република Северна Македония ", сподели Шарл Мишел, който добави, че препоръчаната преговорна рамка е уравновесено решение и задачата е ясна - договарянията да стартират.

„ Македонският език е вашият език и цялото европейско законодателство ще бъде преведено на вашия език. Систематично ще заставам зад вашите демократични права. Вие сте образец за мултиетническа страна и в случай че измененията конституцията си, това ще отвори договарянията. Решението е ваше, ваш върховен избор “, сподели Шарл Мишел.

Димитър Ковачевски посочи, че препоръчаната от Европейски Съюз преговорна рамка не е била обсъждана на днешното съвещание на държавното управление, че откакто бъде квалифициран вторият протокол, който би трябвало да бъде подписан сред България и Северна Македония, всички документи ще бъдат импортирани в Народното събрание на страната, където да бъде взето решението дали да бъде направена идната стъпка за начало на договаряния или не.

На въпрос за митингите, които от няколко дни се случват пред държавното управление и на които се упорства преговорната рамка да не бъде одобрявана, Ковачевски съобщи, че всеки има право да стачкува, само че това, което се случи в границите на вчерашния ден и това, което научава, че се приготвя за довечера, е надалеч от допустимото изложение на персонална или политическа позиция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР