Предложението да се смени националният празник 3 март с 24

...
Предложението да се смени националният празник 3 март с 24
Коментари Харесай

Нинова: Предложението за смяна на националния празник опорочи идеята за промяна на Конституцията

Предложението да се смени националният празник 3 март с 24 май е опорочило цялата концепция за смяна на Конституцията . Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти във Варна. Според нея задачата на концепцията е да се стартират безсмислени разногласия в обществото , а през това време ръководещите да довършат преразпределението на властта и паралелната страна да се прегрупира, счита соцлидерката, предава „ Българска телеграфна агенция “.

„ Това е родоотстъпничество през най-висшия закон в страната – Конституцията. Това е спомагателен мотив за разделяне на българското общество, за насъскване на една група българи против друга. Това болшинство, което предлага тази смяна, няма легитимация за такава дълбока и основна смяна в главния закон на страната, да не приказваме, че е цялостно с оферти, които са проява на юридическа неначетеност “ , сподели още Нинова, представена от „ Българска национална телевизия “.

Българска социалистическа партия е получило покана от Кирил Петков и Христо Иванов за диалози за конституционните промени , разкри Нинова, уточнявайки, че в случай че задачата им е да се дискутира смяната на националния празник, това ще е взаимно губене на време . Тя съобщи, че желаят да водят смислени диалози за стабилизиране на държавното устройство, да се съсредоточат върху стопанската система, бюджета и Плана за възобновяване и резистентност.

Корнелия Нинова е отрицателно настроена и към предлагането кметовете да имат право на само 2 мандата .

„ Това предложение е конюнктурно, а Конституцията не е закон за съответен случай, тя би трябвало да важи години напред “ , аргументира се тя.

Във връзка с идния локален избор , Нинова съобщи, че локалните структури би трябвало да приключат с конференциите до 3 септември. По нейни думи те би трябвало да предложат в какъв вид желаят да се явят на вота. И акцентира, че няма да се водят диалози за общо присъединяване с ГЕРБ.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР