„Предложението да оттегля кандидатурата си за председателското място в ЦИК

...
„Предложението да оттегля кандидатурата си за председателското място в ЦИК
Коментари Харесай

Красимир Ципов: Сам реших да оттегля кандидатурата си за председател на ЦИК

„ Предложението да отдръпва кандидатурата си за председателското място в ЦИК пристигна от моя страна. Това стана няколко часа, откакто завършиха консултациите при президента. Аз желаех да се свика управителният орган на партията, с цел да проучва по този начин създалата се обстановка. Очаквахме, че ще има повече от един претендент и ще се съблюдава процедурата – да се проведат съвещания и в случай че няма консенсус посредством жребии да бъде избран ръководител на ЦИК”. Това съобщи пред Нова тв Красимир Ципов от ГЕРБ.

По думите му неговото оставане като претендент за ръководител на ЦИК е щяло да сътвори мотив за неуместни нападки против ГЕРБ.

„ Другият ми мотив беше, че в последна сметка ще стана част от този групов орган, наименуван ЦИК, и не считам, че е удачно да сътворявам предпоставки за подозрения във връзка с работата на този орган. ЦИК ще бъде сложена пред особени провокации с смяната на Изборния кодекс”, уточни той и добави: „ Приех да стана претендент за ръководител на ЦИК, само че чаках да има конкуренция. Това обаче не се случи”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР