Предложението академик Ячко Иванов да бъде удостоен с Почетния знак

...
Предложението академик Ячко Иванов да бъде удостоен с Почетния знак
Коментари Харесай

Предлагат акад. Ячко Иванов за почетен гражданин на Монтана

Предложението учен Ячко Иванов да бъде почетен с Почетния знак на oбщина Монтана във връзка празника на града – Свети Дух, ще гласоподава на своето постоянно съвещание oбщинския съвет. То ще се организира на 26 май, от 14 ч., в Младежкия дом.
Академик Ячко Павлов Иванов е български академик от Българската академия на науките. Той е инженер реолог. Директор е на Академичното издателство "Марин Дринов " на Българска академия на науките от 2005 година Академик Ячков е роден на 14 септември 1932 година в село Киселево, община Брусарци. Академик Ячков е притежател на орден за трудово отличие – за строителството на бент. "Тополница " и на медал "Кирил и Методий " III степен.
Сесията на общинския съвет в Монтана ще стартира с разискване на програмата на общината за понижаване риска от бедствия за интервала 2021 – 2025 година Дневният ред от 20 точки планува също Общински съвет – Монтана да гласоподава и правенето на морфологичен разбор на битовите боклуци, генерирани на територията на община Монтана в продължение на една година според новата методика на Министерството на околната среда и водите. Според условията този разбор се актуализира на всеки 5 години.
Съветниците ще изберат и представители на общината в общото заседание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, "Водоснабдяване и канализация ", на "Топлофикация " и на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев ".
На сесията на локалния парламент ще бъдат избрани представители на общината в регионалните комисии за правене на регионална здравна карта и регионална аптечна карта. Общо 9 от точките, включени в дневния ред на сесията касаят ръководството на общинската благосъстоятелност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР