Предложение за продажба чрез публичен търг на хотел Сторгозия влиза

...
Предложение за продажба чрез публичен търг на хотел Сторгозия влиза
Коментари Харесай

Предложение за продажба на хотел „Сторгозия“ ще обсъждат комисии в ОбС - Плевен

Предложение за продажба посредством обществен търг на хотел " Сторгозия " влиза за разискване този месец в две от непрекъснатите комисии на Общински съвет (ОбС) - Плевен. Преди да бъде прегледана в постоянно съвещание на локалния парламент, точката ще бъде показана в Постоянната комисия по бюджет и финансова политика и комисията по общинска благосъстоятелност и капиталова политика, гласи резолюция на ръководителя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев.

Община Плевен е притежател на парцела - частна общинска благосъстоятелност, представляващ независим обект в солидна панелна постройка, издигната през 1985 година Хотелът е с разгърната застроена повърхност 5500.98 кв.м, състои се от осем етажа, дружно с прилежащи елементи - мази. В предлагането за продажба, импортирано в Общинския съвет се показва, че на хотел „ Сторгозия “ е включен в признатата от локалния парламент Програма за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност в Община Плевен за 2023 година, в раздел III, точка Б. „ Имоти, които Община Плевен има желание да продаде ”. За парцела има направена пазарна оценка от лицензиран оценител, която възлиза на 1 546 100,00 (един милион петстотин четиридесет и шест хиляди и сто) лв. без Данък добавена стойност. Предложеният размер на депозита е от 10 до 20 на 100 от размера на първичната цена.

Относно положението на хотела към 30.06.2023 година, в приложената пазарна оценка се показва следното: Хотелът не действа и е с надзор за достъп - нощем е с жива защита, а денем заключен и е със СОД. Довършителните работи не са подменяни от построяването му. Подовите настилки по коридорите са с мраморни плочи в приемния блок и мозаечни плочи по етажите. В коридорите на хотелските стаи подът е с балатум, в стаите е с мокет или балатум, в санитарните възли - остарял теракот.

Хотелът е захранен с ток, ВиК апаратура и отопление от Топлоелектрическа централа. Инсталациите са амортизирани и е належащо главно възобновяване. Отоплението от Топлоелектрическа централа от дълго време не действа. В някои стаи радиаторите са свалени, а останалите - корозирали. Същото се отнася и за тръбите на водопровода и канализацията. В съвсем всички санитарни възли се следи теч по тавана и стените.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР