Предложение за обновяване на една от трите емблематични пирамиди в

...
Предложение за обновяване на една от трите емблематични пирамиди в
Коментари Харесай

Предложението за обновяване на египетската пирамида в Гиза предизвиква обратна реакция: „изправяне на кулата в Пиза“, казва критик

Предложение за възобновяване на една от трите емблематични пирамиди в Гиза получава прочут отпор от критиците, един от които оприличи сходно начинание на „ изправянето на кулата в Пиза “.

Проектът се отнася до пирамидата на Менкаур, най-малката от пирамидите в Гиза, издигната преди повече от 4000 години. Целта е да се възвърне пирамидата по този начин, както може да е изглеждала, когато е била издигната в началото.

Тази фотография, направена на 1 юли 2020 година, демонстрира общ аспект на (R към L) Голямата пирамида на Хуфу (Хеопс), пирамидата на Хефрен (Хефрен) и пирамидата на Менкаур (Менхерес) в некропола на пирамидите в Гиза в югозападните околности на египетската столица Кайро. (KHALED DESOUKI/AFP посредством Getty Images)

Построена към 2500 година пр.н.е., пирамидата на Менкауре е била висока повече от 200 фута, само че от този момент е унищожени от ерозия и вандализъм. Приблизително една трета от структурата е облицована с гранитни блокове.

Очакван...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР