Предложение за маломерни и слети паралелки в 6 села от

...
Предложение за маломерни и слети паралелки в 6 села от
Коментари Харесай

Съветниците решават за маломерни и слети паралелки в 6 пазарджишки села

Предложение за маломерни и слети паралелки в 6 села от Пазарджишка община ще гласоподават през днешния ден съветниците в града. Редовното им съвещание следва от 14:00 часа, като тематиката е включена в дневния ред по предложение на шефовете на учебни заведения.

Анализ на обстановката демонстрира, че децата понижават поради ниската раждаемост и миграцията. На фона на това обаче учебните заведения в с. Пищигово, с. Величково, с. Главиница, с. Мокрище, с. Синитово и с. Хаджиево разполагат с доста добра материално-техническа база и умел педагогичен екип за образователно-възпитателния развой. В с. Пищигово няма детска градина, а наложителното предучилищно обучение може да се реализира и от учебните заведения, които могат да обезпечат условия за това.

По тези аргументи Гергана Табакова, шеф на отдела за обучение и просвета към Община Пазарджик предлага да се одобрят маломерни и слети паралелки в тези села, като за издръжката им учебните заведения да получат сред 3024 и 10 577 лв.. Най-малката паралелка се обрисува да бъде единствено с 5 деца.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР