Предложение на германски министър Чехия да въведе Ден на судетските

...
Предложение на германски министър Чехия да въведе Ден на судетските
Коментари Харесай

Прага за призива на Зеехофер за Ден на судетските немци: Провокация

Предложение на немски министър Чехия да вкара Ден на судетските немци бе посрещнато на нож в Прага през днешния ден. Премиерът Андрей Бабиш го назова " провокация ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Смятам това за неприемлива провокация ", сподели министър председателят пред вестник " Право " и изрази вяра, че немският вътрешен министър Хорст Зеехофер не е направил това предложение съществено.

След Втората международна война Чехословакия експулсира 3 милиона етнически германци, известни като судетски немци или немци от Бохемия (област в Централна Чехия,) и това е мотив за непрестанни дрязги сред Прага и Мюнхен, където доста от тях са се заселили.

Зеехофер, който е някогашен министър председател на южната немска провинция Бавария, участва на тазгодишната постоянна среща на судетските немци и похвали нормализацията на връзките сред (етническите) групи, само че сподели, че нещата ще се изчистят дефинитивно, когато чехите стартират на честват Ден на судетските немци.

И други чешки политици, с изключение на Бабиш, разкритикуваха неговата концепция. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР