Предложение на европейската комисияХората без документи ще се изследват преди

...
Предложение на европейската комисияХората без документи ще се изследват преди
Коментари Харесай

Сертификатите за пътуване - до 9 месеца

Предложение на европейската комисия
Хората без документи ще се изследват преди и след път

Документът ще има означения “2/2” или “3/3” за дозите

Европейската комисия предложи COVID-сертификатите да важат девет месеца от датата на в началото издаване, когато се употребяват за пътешестване в Европейски Съюз.

Комисията предлага носителите на годен документ да пътуват в Европейски Съюз без спомагателни ограничавания като слагане под карантина или проучване. За хората без документ за имунизиране или преболедуване, или с изминал и неподновен документ, се планува при нужда да бъдат изследвани - преди или след пътуването, прецизира кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел.

Предлага се страните от Европейски Съюз да дават преимущество за реимунизация на хората, валидността на чиито документи изтича. По въпроса за документите и спомагателните дози ваксина Европейска комисия регистрира, че към този момент не може да се допусна с какъв брой ще бъде удължена валидността на документа след реимунизация.

Предложението за промени на настоящите правила в Европейски Съюз планува пасажерите от “тъмночервени зони”, наранени най-тежко от пандемията, които не са имунизирани и не са преболедували, да се изследват преди потегляне и да се слагат под карантина след идване. Комисията планува измененията да влязат в действие от 10 януари следващата година.

Комисията прецизира, че при слагането на спомагателна доза ваксина следва да се издава нов документ. Новият документ ще съдържа означенията “2/2” или “3/3”, според от това дали спомагателната доза е втора или трета - съгласно типа на прилаганите препарати.

Има заплаха другият метод на обособените страни в Европейски Съюз до момента по въпроса за разпоредбите при пътешестване да затрудни свободата на придвижване, съобщи на конференция еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР