Предложение депутатите да си получават парите в банка, а не

...
Предложение депутатите да си получават парите в банка, а не
Коментари Харесай

Депутат от ДБ с 430 хил. лв. кредит и плащащ издръжка: Аз искам да си получавам заплатата в брой!

Предложение депутатите да си получават парите в банка, а не на ръка, срещна ненадейно гневен отпор
Бурен спор провокира концепция депутатите да получават заплатата си единствено по банков път. Тя беше стартирана от ръководителя на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров по време на вчерашното съвещание на Комисията по правилника на Народното събрание.

Най-бурно срещу се оказа народен представител от другояче най-електронната и настояваща за финансова бистрота група – Демократична България. Иван Димитров остро възрази, че държи да получава парите си на ръка и няма закон, който да го задължи друго.

„ Тези текстове са незаконни! Аз желая да си ги получавам в брой! Нямам банкова сметка и не желая да си ги получавам по банкова сметка. Няма закон, който да задължи човек да си получава по банков път “, ядоса се той.

Неналичието на банкова сметка на Димитров обаче не звучи реалистично. За това свидетелства и имотната декларация, която е внесъл като депутат и е обществена.

Депутатът в действителност няма спестявания, само че разполага с кредитна карта. Отделно от това има и заеми за над 430 хиляди лева Той е притежател на два жилището и гараж в София, морава в Банско и офис в Разлог. Сред отговорностите му обаче попада и неплатена детска прехрана за 4500 лева

В последна сметка точката за депутатската заплата единствено по карта не беше призната за наслада на Димитров и други национални избраници.

В рамките на дебата изникна и още по любопитен въпрос – има ли депутати, които получават суми над 10 хиляди лева

„ Има много огромна част от депутатите, които получават над 10 хиляди лева Това по закон няма по какъв начин да се получава на ръка, разгласи Ананиев от Политическа партия и хвърли в цялостен потрес сътрудниците си. Той персонално бил видял депутати, които взимали по толкоз.

Други народни представители възразиха, че това е изключено и няма по какъв начин да се получи сходна сума.

„ Ако създадем къс курс по математика, ще видите, че с изключение на главно заплащане, като се добави от членуване в комисии, като се добави и % за стаж. Хората, които имат 30-40 години стаж, вземат 30-40% над това. Утре ще показва една калкулация “, съобщи той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР