Предложената от ПП за здравен министър - проф. Асена Сербезова,

...
Предложената от ПП за здравен министър - проф. Асена Сербезова,
Коментари Харесай

Бъдещият здравен министър: Към преструктуриране на болници да се подхожда внимателно

Предложената от Политическа партия за здравен министър - проф. Асена Сербезова, съобщи, че нейната кандидатура за поста към момента не е реалност, тъй като " следва координиране с съдружни сътрудници, би трябвало да бъде почетена тяхната воля ".

" Не бива да се подценява и омаловажа гласуването на народните представители в Народното събрание ", разяснява тя внимателно в изявление по NOVA.

Председателят на Българския фармацевтичен съюз обаче е единственото име, което се завъртя в общественото пространство като министър на опазването на здравето, а от Политическа партия признаха, че никоя от обединенията не е желала да вземе здравното министерство.

" Не бива да се подценява и омаловажа гласуването на народните представители в Народното събрание ", разяснява тя внимателно в изявление по NOVA.

Все отново Сербезова очерта какви правила ще следва като възможен здравен министър. Попитана дали ще бъде смела във вземането на решенията, проф. Сербезова сподели: " Здравният министър би трябвало да поеме отговорност. Да изяснява решенията като издирван резултат. Когато трансформира дадена заповед, да изяснява за какво я трансформира. Тази информация е дължима към обществото ".

" Моментът е сложен, борим се с следващата вълна на пандемията. Но това, че някакъв миг е сложен, не би трябвало да ни защищава от това да правим гражданския си дълг. Идва миг, той от дълго време е назрял, че всеки от нас, в случай че желае да сътвори по-добре бъдеще, би трябвало да загърби персонално его, размишления и мисли. Това, което ни следва, не трябва да ни плаши ", разяснява тя.

" Умолявам всеки един, който води партии в Народното събрание, да се опита доколкото е допустимо да подкрепи това, което ще се случи, и да има дух на съдействие. Видяхме разделянето " за " и " срещу " имунизациите. Като че ли се пробваха да разделят медицински класи, разнообразни специалности ", заключи номинираната от Политическа партия за здравен министър.

Тя заключи, че равнището на осведоменост на хората, като пациенти, е доста ниско. " Нямаме здравното обучение, което е належащо. Аз го схващам като обикновено в някои хора да има страхове и някои ограничения няма да ги схващат. Въпросът е да се откри баланс на ползите на всички и най-много на интереса на обществото и страната, които би трябвало да оцелеят и да преминат през тази рецесия ", сподели тя.

Асена Сербезова се изрече и резервинато за предлагани структурни промени от служебния екип на Министерство на здравеопазването, като последната концепция беше Педиатрията да се реалокира в някогашната Правителствена болница, а новата детска болница да бъде издигната в двора й.

" Завъртяха се в пространството хрумвания за преструктуриране на лечебни заведения. Смятам, че към реализирането на тези хрумвания би трябвало да се пристъпва след деликатен разбор, деликатно слушане на всички заинтригувани страни, обмисляне на опасности и изгоди, какъв резултат ще бъде реализиран. Първите стъпки могат да се преценяват, откакто се видят какви дейности са подхванати до момента и по какъв начин са отразени те като резултати ", безапелационна е бъдещата министърка на опазването на здравето.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР