Предложената от Има такъв народ за министър на здравеопазването е

...
Предложената от Има такъв народ за министър на здравеопазването е
Коментари Харесай

Ето коя е 31-годишната имуноложка, предложена от Слави за здравен министър

Предложената от " ИТН " за министър на опазването на здравето е за доктор Велислава Петрова, е последовател на имунизациите против COVID-19.

В изявленията през последната една година тя неведнъж е заявявала, че имунизацията е най-хубавото решене против пандемията. Тя също по този начин не е последовател на основаване на натурален групов имунитет. „ Този метод освен е неетичен, само че и не е подсилен от научни данни. Тази тактика разчита на обстоятелството, че когато си възпален един път, то повече няма да можеш да бъдеш инфектиран от вируса. При COVID-19 обаче това изобщо не е правилно. Има доста случаи, в които човек бива инфектиран наново от инфекцията”, споделя доктор Петрова в изявление за NOVA през предишния октомври.

Името на родената в Сандански и работеща в Кеймбридж и Женева специалистка, нашумя преди две години, когато беше оповестено откритието й, че вирусът на дребната шарка изтрива имунната ни памет.

Петрова приключва междинното си обучение в Националната природо-математическа гимназия „ Акад. Л. Чакалов “, където получава златна тапия за цялостно отличие. Висшето си обучение продължава във Англия, където приключва бакалавър по " Микробиология с година в промишлеността " в Университета в Бристол.

Избрана е за отличник на випуска с най-голям триумф и най-хубав теоретичен план, фокусиран върху методите за секвениране на вирусни геноми. Велислава Петрова продължава докторската си степен в университета в Кеймбридж, където получава цялостна стипендия от Сангер Институт, най-големият център за геномни проучвания в Европа.

Печели стипендията на ректора на университета в Кеймбридж за млади водачи в областта на устойчивото развиване и световното здраве и се причислява към екип от научни специалисти от Кеймбридж, с които създават нови тактики за бързо разкриване на епидемиологични огнища в отдалечени райони в Африка. Те построяват мобилни лаборатории, поддържани от слънчева сила и организират задача в Сиера Леоне по време на зараза от жълта тресчица през 2019г.

Докторската степен на Велислава Петрова е фокусирана върху имунната генетика и характеризирането на имунния отговор при ваксини и инфекции. Тя създава нов способ за сенквениране на имуноглобулиновите гени в Б имунните кафези, който впоследствиe патентова.

Този способ е в основата на научното и изобретение за механизмите на имунна амнезия провокирани от морбили вирус, при хора, коiто не се имунизират. След докторантурата си, Велислава Петрова употребява сходна методология за проучване на имунния отговор при автоимунни болести, анализирайки самостоятелни имунни кафези от пациенти с Болестта на Крьон и улсеративен колит.

През 2021г. Велислава е определена за финалист в състезанието „ Най-изявените млади персони “ и съставлява България в категорията " Иновации в Медицината " на международния край в Южна Африка.

Говори три езика и е на 31 години.

Велислава Петрова е взела участие неведнъж в " Шоуто на Слави " до момента в който към момента се излъчваше от bTV, както и в предаването на Тошко Йорданов по телевизия 7/8.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР