Предложената от Булгаргаз цена на газа за септември е със

...
Предложената от Булгаргаз цена на газа за септември е със
Коментари Харесай

Газът през септември ще струва поне 350 лв.

Предложената от " Булгаргаз " цена на газа за септември е със 17% по-висока от тази през август. Така прогнозната цена за месеца е към 350 лв. на мегаватчас, разгласи Деница Златева, изп. шеф на газовия снабдител след откритото съвещанието на енергийния регулатор по тематиката.

По време на самото съвещание тя разгласи, че компанията ще изиска на 1 септември по-голямо нарастване от към този момент импортираното в деловодството на регулатора.

Цената, на която " Булгаргаз " продава синьо гориво през август е 298.29 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). На 11 август " Булгаргаз " внесе своето предложение за цена за септември и въз основата на него специалистите на КЕВР предложиха цената за септември да е 315.61 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). Цялото предложение на специалистите вижте

В отговор на въпрос Златева разгласи, че " Булгаргаз " извършва контракта към " Газпром " и всеки ден изпраща поръчки за доставка на контрактуваните количества, а в отговор се получава удостоверение за нулеви количества за идващия ден. Това. " Разговорите са на политическо равнище. На този стадий сдружението извършва единствено в този момент съществуващия контракт. Банкови преводи не могат да се вършат ", добави Деница Златева, представена от Българска национална телевизия.

Тя разясни, че за ноември се разисква по какъв начин да бъдат структурирани търговете - дали да бъдат месечни или за по-дълъг интервал. " Важно е да си обезпечи отоплителният сезон, което значи доставки до края на април. По предварителни планове към днешна дата се чака цените да бъдат по-ниски от оповестените за месец септември ", сподели още Деница Златева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР