Предложен е гратисен период от един месец, за да се

...
Предложен е гратисен период от един месец, за да се
Коментари Харесай

Образование по време на COVID: Какви мерки готви МОН?

Предложен е гратисен интервал от един месец, с цел да се приготви системата, да се имунизират учителите, а който не се имунизира - ще би трябвало всяка седмица да бъде тестван. Предложението на МОН идва на фона на буксуващата у нас имунизационна акция. В страната имунизирано е под 30% от популацията, а делът на учителите и лекарите също е невисок.

" Това, което предлагаме, при повишение на заболеваемостта на 750 на 100 000 население, да се затварят напълно учебните заведения, т.е. да се минава към образование от разстояние, като това е предложение на Министерството на здравеопазването, ние се съгласяваме с него, защото натискът на лечебните заведения стана доста огромен ", сподели още министърът.

Обсъжда се на ротация да се минава при над 500 болни, или сред 500 или 750, а над 750 - на отдалечено образование на равнище община. За университетите министърът счита, че е добре да имат независимост, само че въпреки всичко в областите в тъмночервената зона е добре да се минава на онлайн образование.

Единодушие сред Министерството на здравеопазването и МОН има във връзка с наложителното носене на маски от всички работещи в учебните заведения и всички възпитаници над V клас. По отношение на учениците със специфични просветителни потребности е належащо да се вземе мнението на персоналния или лекуващия доктор.

Випуските ще се сменят през пет образователни дни. По-дълго ще може да се учи от у дома единствено в случаите, в които не доближават учители за присъствен образователен развой.

Още от
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР