Предлагат също да бъде изграден тунел през прохода Петрохан, който

...
Предлагат също да бъде изграден тунел през прохода Петрохан, който
Коментари Харесай

Във Видин излизат на протест с искане за магистрала до столицата

Предлагат също да бъде построен тунел през прохода Петрохан, който да съкрати пътуването сред София и Видин и да докара вложители.

Видин

Заради трафика по " Дунав мост 2 " от 23 000 транспортни средства седмично, пътят, който води в този момент към него, е опасност за живота на пътуващите, настояват уредниците на митинга.
Росица Кирова, ръководител на Гражданско обединяване „ Единни за смяна ": Ние желаеме да няма произшествия по този път и знаем, че единственият вероятен метод е, в случай че неотложно стартират процедури за създаване на автомагистрала до Видин. Не приказвам за обходни пътища.
Протестиращите ще преминат с коли през града и ще излязат на интернационалния път до входа на Видин.
Вардан Папикян, Гражданско обединяване „ Единни за смяна ": Мисля да схванат хората в София, от които зависи качеството на нашия живот, че това е първа стъпка. Все още митингът е кротичък.
Според видинчани положението на пътищата е причина районът да е най-бедният в Европа.
Янко Веков: Нашият град е най-изостаналият освен в България, а и в цяла Европа. 27 години политиците ни лъжат, че ще изградят автомагистрала или скоростен път и нищо до в този момент.
Организаторите на митинга упорстват до една седмица Министерски съвет да одобри решение за пускане на процедурите по построяването на автомагистрала и тунел под Петрохан. Поставят и краен период на строителството - май 2021 година. В противоположен случай ще изискат да се забрани прекосяването на тежкотоварни коли по " Дунав мост 2 ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР