Предлагат разширяването на Зелената зона“ в София с квартал Гоце

...
Предлагат разширяването на Зелената зона“ в София с квартал Гоце
Коментари Харесай

Предлагат разширяването на „Зелената зона“ в София с квартал „Гоце Делчев“

Предлагат разширението на „ Зелената зона “ в София с квартал „ Гоце Делчев “.

Обмислят разширението на „ Зелената зона “ в София. Предложението е в нея да влезе и квартал „ Гоце Делчев “. Наша инспекция демонстрира, че по този начин платеното паркиране ще обхване близо 1/6 от града.

Общо в София местата с платено паркиране са близо 33 500. Две трети от тях са зелена зона. Предложението на районната администрация е да се прибавят още 5000 места. Така паркирането в целия „ Гоце Делчев “ ще е платено.

„ От актуалните парокместа, които имаме – сме изключили тези, които са противозаконни – в зелени площи, тротоари, места, които по закон няма право да се паркира там. И това един от главните плюсове на режима за платено паркиране. Че регламентираните паркоместа стават повече, а колите стават една концепция по-малко “, изясни Димитър Божилов, кмет на регион „ Триадица “, представен от БТВ.

За да се вкара смяната, би трябвало да мине публично разискване, което стартира в сряда. Цената за един час престой е един лев.

„ Хората могат да оферират оферти, корекции. Трябва да се обсъдят и по-късно при съществуване на работещ СОС – сигурен съм, че ще се стигне до някакъв консенсус и да го депозираме за разглеждане “, добави той.

Очакванията са платеното паркиране да бъде въведено в квартала в границите на година.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР