Предлагат НС да подкрепи управленска програма от 79 точки, а

...
Предлагат НС да подкрепи управленска програма от 79 точки, а
Коментари Харесай

Безсмислена упоритост: БСП ще опита с третия мандат

Предлагат Народно събрание да поддържа управническа стратегия от 79 точки, а в подмяна ще предлагат Асен Василев за министър председател
Българска социалистическа партия ще опита да осъществя третия мандат. В поддръжка на това решение са дали своят вот 96 от членовете на Националния съвет, 15 са били срещу, а двама са се въздържали.

Корнелия Нинова изясни, че е била направена управническа стратегия, която влиза като план за решение на Народно събрание в четвъртък. Тя е с небосвод 6 месеца, съдържа 79 точки и ще търси поддръжката на 121 депутати. 

„ Ако програмата събере нужното болшинство, на идващия ден внасяме претендент за министър председател - той ще бъде Асен Василев ”, разгласи Нинова.

Ако програмата не събере болшинство, връщаме мандата несбъднат в петък, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Първо продължаваме битката с корупцията, в програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и за неин ръководител Бойко Рашков ”, съобщи Нинова.

„ Второ, в икономическата част закони и ограничения за стабилизиране на стопанската система. Трето, поддръжка на фамилиите и семействата в тежките месеци. Четвърто, закони да се одобряват по Плана за възобновяване и резистентност, с цел да иума финансиране на ограниченията. Очакваме програмата да бъде подкрепена от болшинство, институционално и отговорно за законите, които да се одобряват в идващите месеци ”, сподели Нинова.

Ще внесем и план за решение за удължение периода на работа на Народно събрание предвид на значимите и незабавни решения, добави тя след Националния съвет на партията. 

Законодателната програмата е била утвърдена от Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия. А номинацията за министър председател е получила единодушието на Асен Василев.

„ Първо политиките, а след това хората ”, заключи Нинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР