Предлагат да няма данъци върху минималната заплата. Повече данъци са

...
Предлагат да няма данъци върху минималната заплата. Повече данъци са
Коментари Харесай

Предлагат да няма данъци върху минималната заплата


Предлагат да няма налози върху минималната заплата. Повече налози са събрани от работещите, а не от компаниите, считат от КНСБ.
Пропорционалната система на данъчно
облагане в размер на 10% не е съумя да извърши нито една от поставените задания за последните 15 години, измежду които понижаване на каузи на „ сивата стопанска система “,  нарастването на директните задгранични вложения, понижаване на неравенствата в българското общество,
увеличение на данъчните доходи
като % от брутния вътрешен артикул. Това съобщи президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров по време на конференцията на тематика „ С тази данъчна система дотук?! “.
Самата конструкция на приходите от директни налози
също е несправедлива, означи Димитров.

От КНСБ показват още, че събраните налози от работещите са доста по-големи от тези, които бизнесът заплаща.
От синдиката оферират 15% налог върху
приходите на физическите лица и необлагаем най-малко в размер на минималната работна заплата. КНСБ счита, че това ще докара до позитивен резултат за всички работещи, които получават приход до 2800 лева. Става въпрос за над 83% от всички обезпечени лица, които действително ще бъдат чисти получатели на средства на годишна база, разясняват от синдиката.
Въвеждането на корпоративен налог в размер
на 15%, възобновяване на понижените ставки на Данък добавена стойност, налог „ дял “ в размер на 10% са други оферти на КНСБ. Сред настояването е и въвеждане на „ цифров налог “, от който, съгласно конфедерацията, резултатът върху приходите в бюджета
при ставка от три % ще е до 400 млн. лева
Пламен Димитров сподели, че това е един от детайлите в предлагането на Организацията за икономическо съдействие и развиване за промени в интернационалната данъчна уредба.
Данък върху финансовите преводи
също е измежду предложенията на КНСБ.

Това е едно меню, което предлагаме на депутатите като за благоприятни условия за разнообразни действия откъм приходната част на бюджета, сподели Пламен Димитров.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР