Предлагането от страна на Великобритания на условна амнистия на бивши

...
Предлагането от страна на Великобритания на условна амнистия на бивши
Коментари Харесай

Законът за амнистия на бивши войници в Северна Ирландия е в нарушение на правата на човека, съдебните правила

Предлагането от страна на Англия на условна прошка на някогашни бойци и бойци, забъркани в десетилетията на принуждение в Северна Ирландия, е в нарушаване от Европейската спогодба за правата на индивида (ЕКПЧ), постанови Върховният съд на Белфаст в сряда.

Съдия Ейдриън Колтън сподели, че разделът от нов закон, въведен предходната година, предлага имунитет от правосъдно гонене за тези, които са сътрудничили напълно с нов проверяващ орган, би трябвало да бъде анулиран.

Спорният закон провокира повече от 20 правни провокации в Северна Ирландия, най-вече от фамилиите на жертвите, които споделиха, че той опонира на Европейска конвенция за правата на човека и мирния контракт от 1998 година договорка, която постави завършек на трите десетилетия на кръвопролития.

„ Убеден съм, че наредбите за имунитет от наказателно гонене според раздел 19 от Закона (Северноирландски проблеми) са в нарушаване на правата на основния жалбоподател според Член 2 от Европейска конвенция за правата на човека. Убеден съм също, че те са...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР