Предлагането на фалшиви COVID сертификати в Белгия се увеличава и

...
Предлагането на фалшиви COVID сертификати в Белгия се увеличава и
Коментари Харесай

Фалшив COVID сертификат в Белгия се продава за 200-400 евро

Предлагането на подправени Коронавирус документи в Белгия се усилва и цената на фалшифициран документ е от 200 до 400 евро.

Уточнява се, че измамниците търсят клиенти онлайн , най-често в обществените мрежи. Допълва се, че е доста евентуално хората, решили да си купят подобен документ, да бъдат излъгани и да не получат QR-код . Онези, които получат документ, най-често се снабдяват с копие на настоящ непознат код на имунизиран жител.

Измамата може да се откри при сканиране на подправения документ и сверяване с данните от документ за идентичност. Медиите означават, че към този момент законодателството не дава право на чиновниците в заведенията да ревизират персоналните карти на клиентите, а от тази седмица проявлението на документ става наложително в Брюксел при посещаване на заведения за хранене, питейни заведения, кафенета, спортни зали, кина, театри и изложения.

Белгийските управляващи вкараха условие документите да се ревизират от подготвени чиновници на заведенията, а при определяне на неправда се изисква да бъде извикана полиция. Употребата на подправен документ в Белгия се санкционира със затвор до 10 години, само че в тази ситуация със документите ще бъдат налагани санкции по 750 евро за нарушителя, прецизират медиите. Предвидените санкции за нарушавания на чиновниците по инспекция на документите са до 2500 евро.

В страната до момента са имунизирани против COVID-19 87 на 100 от пълнолетните жители, по данни на националната статистика. В Брюксел този дял е 69 на 100 и управляващите чакат да насърчат повече хора да се имунизират с разширеното приложение на документите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР