Предлагаме ви рецептата за кюфтенца от праз и сирене. Бързи,

...
Предлагаме ви рецептата за кюфтенца от праз и сирене. Бързи,
Коментари Харесай

Такива кюфтета 100 % не сте яли, стават разкошни!

Предлагаме ви рецептата за кюфтенца от праз и сирене. Бързи, вкусни, леки и разнообразни са.

И се харесват на всеки. Идеални са за обяд или вечеря като може да ги съчетаете прелестно и с чеснов сос.
Великолепни стават тези лесни кюфтенца от праз и сирене

Трябват ни два и половина кг праз лук, 200 грама сирене, 300 грама олио, 600 грама картофи, яйца, 80 грама брашно, 120 грама галета, свеж магданоз, 500 грама кисело мляко, млян черен пипер, хималайска или елементарна сол на усет.

Първо си почистваме и нарязваме на ситно праз лука и го запържваме в мъничко лой, с цел да омекне. След това го дърпаме от огъня и го оставяме встрани, с цел да изстине.

После прибавяме към него сварените, обелени и настъргани картофи, дружно с яйцата, сиренето, галетата, нарязания на ситно магданоз, черния пипер и сол на усет.

Цялата тази примес си я объркваме хубаво, с цел да се смесят всички съставки възможно най-добре. А след това от нея започваме да си оформяме кюфтета и да ги овалваме в брашното.

Слагаме ги да се изпържат в нагорещената към този момент лой на котлона, а след това ги сервира още горещи на трапезата. Особено добре им върви в случай че ги сервираме с подлучено кисело мляко или различен сходен сос. Но може да ги съчетаете с каквото друго ви харесва или имате на разположение. Стават фантастично вкусни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР