Предлагаме ви да се запознаете отблизо с това емблематично ястие

...
Предлагаме ви да се запознаете отблизо с това емблематично ястие
Коментари Харесай

Гулаш - Национален специалитет на Унгария

Предлагаме ви да се запознаете от близко с това емблематично ядене от Унгарската кухня. Само по този начин ще разберете за какво всички го харесват

Необходими Продукти

● телешко месо - 600 г младо
● лук - 2 глави остарял
● олио - към 100 мл
● моркови - 2 бр.
● целина - 2 части (филии)
● картофи - 3 бр. огромни
● чесън - 3 скилиди
● червен пипер - 3 ч.л.
● ким - 1 ч.л.
● черен пипер
● сол
● магданоз
● сол - 1 ч.л. на усет
● заквасена сметана - за гарнитура

Начин на подготвяне

Тенджера с дебело дъно. През цялото време гулашът се готви на мощно сдържан котлон за към 5 часа.

Лукът се наситнява. Морковите се нарязват на колела, а целината на кубчета. Картофите са нарязват на огромни части. Чесънът се пресова.

В тенджера с дебело дъно се сипва олиото, загрява се на котлон и се прибавя наситнен лук и малко вода, с цел да се задуши до омекване. Добавя се месото на по-големи кубчета и се запържва до златист тен с безредие.

Когато се изпари водата и остане на лой се прибавят 3 цялостни ч.л. червен пипер, надробен ким и 200 мл топла вода. Готви се без похлупак и се оставя да ври на сдържан котлон, да къкри.

След като течността се изпари се прибавят нови 200 мл вода и това се повтаря към 4 до 5 пъти, до момента в който месото изцяло омекне. След това се прибавя пресован чесън, сол, и се прибавят още 500 мл вода, кипва се още веднъж и се прибавят морковите, нарязаните дръжки от магданоз и целината на кубчета. Готви се с похлупак за към 20 мин.

Добавят се картофите на огромни части, поръсва се с прясно надробен черен пипер и се оставя да къкри на муден огън за към 1 час. Задължително се сервира в дълбока паница за чорба с топка заквасена сметана.

Инфо: Вкуснотека

Забележка: Ястието е приготвено с младо телешко, като авансово са почистени всевъзможни жилки и угоеност, с цел да останат хубави нежни части. Готви се постепенно, за към 5 часа на слаб котлон, като авансово е загрята чугунената тенджера и след това е свалена температурата от 9 степени на 3.

Това беше рецептата за Гулаш - Национален специалитет на Унгария.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР