Предлагаме ви билкови чайове, с които ще направите прочистване на

...
Предлагаме ви билкови чайове, с които ще направите прочистване на
Коментари Харесай

Прочистване на организма с билкови чайове – ето рецептите и най-важните съвети

Предлагаме ви билкови чайове, с които ще извършите пречистване на организма си. За да се предпазим от студа в есенно-зимния сезон, тялото събира освен мазнини, само че и вода. Последиците: кожата подпухва, а кантарът демонстрира няколко кг повече, макар рационалната диета. Това е биологичен феномен, против който не можем да се преборим единствено с намаляването на калориите. Поради това таман през този сезон по-ефективно от диетите е лекуването за пречистване на организма чрез билкови чайове. С тях за 5-6 дни можете да намалите тежестта си с 2 до 3 кг.

В билковите чайове се съдържат доста повече лечебни субстанции, в сравнение с е известно на множеството хора. Преди всичко етеричните масла с научното наименование „ терпени “ съгласно най-новите знания са изключително скъпи. Те покачват защитните сили, оказват помощ на тялото при обезводняването и прочистването.

Внимание: Тъй като терпените са чувствителни към светлината, смесите за билкови чайове би трябвало да се съхраняват в затворени кутии.

Други значими вещества в билковия чай са: гликозидите, които укрепват сърцето; сапонините, прочистващи бронхите и активизиращи оросяването с кръв; фитонцидите, които работят като естествени антибиотици и защищават тялото от възпаления; холинът, който укрепва нервите и засилва обмяната на веществата.

В билковия чай се срещат общо към 35 дейни субстанции. Те подтикват на първо място черния дроб, бъбреците и жлъчката. От действието на билковите чайове кожата се освобождава от нездравословни субстанции, става нежна и розова.

Друго решаващо преимущество на лекуването с билкови чайове: то е елементарно за осъществяване и на ниска цена. Всичко, от което се нуждаете, са билките, които могат да се купят от аптеката или пазара, а можете и сами да си ги съберете през лятото. Можете да сварявате чай заран и вечер у дома, само че това лекуване в някои случаи не е проблем и на работното място. Важното е чаят да бъде свеж.

За да се отнеме мощният и горчив усет, които имат някои билкови чайове, подслаждайте ги с 1 чаена лъжичка мед. Но правете това чак когато чаят изстине до 40 градуса, в противоположен случай се унищожават значимите ензими, съдържащи се в меда.

ЧАЙ ЗА ОБЕЗВОДНЯВАНЕ. 25 г бъз, 25 г хвощ, 25 г коприва, 25 г жълт кантарион, 20 г аир, 20 г брезови листа. На 500 мл вода се поставя 1 супена лъжица билкова примес. Водата и билките се възваряват за малко. След 5 минути чаят се прецежда. Пие се 2-3 пъти дневно по 1 чаена чаша.

ЧАЙ ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА. Понеже през есенно-зимния сезон се движим по-малко, червата стават мързеливи. Този чай ги прочиства: 20 г мента, 20 г овчарска торбичка, 15 г горски анасон, 15 г жълт кантарион, 10 г листа от ягоди, 10 г кимион, 10 г магданоз, 10 г розмарин, 10 г лавандула. На 500 мл вода се поставя 1 претъпкана супена лъжица примес. Сварява се и се изчаква 3 минути да поеме, след което се прецеж­да. Сутрин и вечер се пие по 1 чаена чаша.

ЧАЙ ЗА ПРОЧИСТВАНЕ ОТ ТОКСИЧНИ ВЕЩЕСТВА. Есенно-зимната храна е по-мазна. Поради това черният дроб, жлъчката и бъбреците са натоварени повече, може да се каже даже че работят погрешно. Последица са разстройствата в обмяната на веществата и наддаването на тегло. Чаят, който оказва помощ, е: 20 г глухарче, 20 г хвощ, 20 г коприва, 15 г киселец, 15 г синя жлъчка. За 500 мл вода – 1 чаена лъжичка примес. Сварява се и се оставя 2 минути да поеме, след което се прецежда. Пие се на ден по 2 чаени чаши.

ЧАЙ ЗА НОРМАЛИЗИРАНЕ НА ОБМЯНАТА НА ВЕЩЕСТВАТА. Тялото ни натрупва типичните за зимата мазнини. Чаят, който спомага за намаляване, е: 20 г стръкове от овес, 20 г цвят от бял равнец, 10 г пъпки от портокалов цвят, 10 г мента, 10 г маточина, 5 г листа от коприва. За 1 чаша се взема 1 чаена лъжичка примес, запарва се и се оставя 5 минути да поеме. Пие се заран и вечер по 2 чаени чаши.

ЧАЙ ЗА ЗАСИЩАНЕ. Има освен химически, само че и растителни средства за угнетяване на апетита, които уталожват глада за сладки неща. Чаят, който реализира това, е: 20 г брезови листа и 20 г коприва. За 1 чаена чаша чай се взема 1 чаена лъжичка примес. Запарва се, изчаква се 3 минути да поеме. Пие се 3 пъти на ден по 1 чаена чаша.

ЧАЙ СРЕЩУ ЗАТЛЪСТЯВАНЕ. Клетките се разделят доста мъчно с мазнината, само че този развой може да бъде подтикван.

35 г вермут, 25 г корени от пищялка, 25 г хвойнови шишарки, 25 г корени от синя жлъчка, 15 г култивиран чай. Взема се 1 чаена лъжичка примес за 1 чаена чаша чай, запарва се и се оставя 5 минути да поеме. Пие се 3 пъти на ден по 1 чаена чаша.

 

poleznite.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР