Предлагаме разрешаване на строителството по морето до 15-ти юни. Досега

...
Предлагаме разрешаване на строителството по морето до 15-ти юни. Досега
Коментари Харесай

НФСБ предлага разрешаване на строителството по морето до 15-ти юни

Предлагаме разрешаване на строителството по морето до 15-ти юни. Досега текстовете предвиждаха това да става до 15-ти май. Удължаваме периода посредством смяна в Закона за ограниченията и дейностите при изключително състояние. И без друго в този момент туризъм няма – предлагаме работни места до откриването на сезона “. Това съобщи националният представител и заместник-председател на НФСБ Борис Ячев в предаването „ Плюс минус “ по Народоосвободителна въстаническа армия ТВ през днешния ден.
НФСБ се разгласи " срещу " да се работи сред 14:00 ч. и 16:00 ч., в нарушаване на Закона за шума. „ В обстановката на карантина и обществена изолираност прагът на толерантност пада. На второ място –такова позволение ще докара до голяма доза напрежение у хората, затворени от месеци у дома, и до битови спорове “, уточни Борис Ячев. Държавата разполага със сериозен обществен финансов запас сред 5 и 7 милиарда лв., който може да бъде ориентиран към отварянето на пазари и откриване на нови работни места.
Борис Ячев акцентира, че предложенията на НФСБ за вложения в огромното строителство са били прегледани и огромна част от тях са били признати на срещата сред министър-председателя Бойко Борисов и Строителната камара. Едно от тях е обновяване на санирането, където има планувани към 1.1 милиарда лв.. " Това обезпечава работа на сред 70 000 и 90 000 души, приказваме освен за строителство, само че и за съпътстващи действия ", разяснява Ячев. И добави, че " става въпрос и за построяването на близо 100 километра автомагистрали и високоскоростни пътища, за които са планувани 2.5 милиарда лв., до края на тази година, за 300 000 000 лв. за второстепенни и третостепенни пътища, за 1.8 милиарда лв. за ВиК бранша ".
НФСБ предлага и пакет от ограничения за избавяне на туризма , стана ясно още от диалога. " Една от тях е директна държавна дотация за опазване до 30% от личния състав - това са главните хора във компаниите, заети в бранша (мярка 60:0) против уговорката на работодателя да ги резервира на работа до 1 година ", уточни още заместник-председателят на НФСБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР