Предлагаме да се увеличат правомощията на президента. Това каза главният

...
Предлагаме да се увеличат правомощията на президента. Това каза главният
Коментари Харесай

СДС иска по-големи правомощия на президента

Предлагаме да се усилят пълномощията на президента. Това сподели основният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров, съобщи „ Фокус “.
В България президентът дава отговор на доста огромни упования и не инцидентно има този огромен рейтинг, защото народът директно се отъждествява с него. Но той не може да отговори на тези упования, тъй като пълномощията му се лимитирани, съобщи той във връзка навършването на две години от встъпването на президента Румен Радев в служба. „ Затова нашето предложение е да се усилят пълномощията на президента, както е в Съединени американски щати или Франция – той или да поеме функционалностите надали не на министър-председател, или да бъде избиран от Народното събрание “, съобщи Лазаров.
Той уточни, че президентът Радев употребява съвсем всички лостове на президентската институция. „ И най-силният му лост е обръщението към жителите. Но той не може да отговори на техните претенции тъкмо тъй като няма задоволително пълномощия “, изясни Лазаров.
Той добави, че Съюз на демократичните сили предлага унищожаване на длъжността вицепрезидент. „ Защото действително вицепрезидентът единствено чака да почине президентът и да заеме неговото място “, сподели Лазаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР