Предлагаме да се създаде канал за обмен на информация с

...
Предлагаме да се създаде канал за обмен на информация с
Коментари Харесай

Агенция „Митници“ предлага да се създаде канал за обмен на информация с трети държави за спазване на санкциите срещу Русия

Предлагаме да се сътвори канал за продан на информация с трети страни за съблюдаване на глобите против Русия. Проверяват се и български сдружения за допустимо евентуално заобикаляне на глобите. Това заяви в свое изявление шефът на Агенция „ Митници “ Павел Тонев по време на 105-ото съвещание на Групата по митническа политика към Групово дело „ Данъчно облагане и митнически съюз “ (DG TAXUD), което се организира на 13 декември 2023 г в Брюксел. 

Доказването на заобикалянето на глобите изисква ангажираност и от трети страни, участващи в комерсиалната верига за доставки, което все още не е задоволително дейно, сподели Тонев, оповестяват от пресцентъра на Агенция „ Митници “. 

Той разяснява още, че българската митническа администрация прави оценка високо работата на Координационната група по използване на глобите. Към момента се проучва с оглед допустимо евентуално заобикаляне на глобите активността на избрани български сдружения, включени в предоставения от Европейска комисия лист от над 21 хиляди сдружения с нараснал риск. " По отношение на стоките с висок приоритет и тези от висок стопански интерес за Русия е основана организация за недопускане на заобикалянето на глобите, главно посредством рискови профили ", добави шефът на Агенция " Митници ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР