Предлагаме да бъде създадена фигурата на прокурор, разследващ главния прокурор.

...
Предлагаме да бъде създадена фигурата на прокурор, разследващ главния прокурор.
Коментари Харесай

ГЕРБ и Обединени патриоти предлагат да се създаде прокурор, който да разследва главния

Предлагаме да бъде основана фигурата на прокурор, проверяващ основния прокурор. Това сподели по време на брифинг в Народното събрание националният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, представена от организация " Фокус ".

" Бихме желали да представим наша законодателна самодейност на сътрудници от ГЕРБ и " Обединени патриоти ". Тя е вследствие отчета на Европейска комисия за върховенството на закона, тълкувателното решение на Конституционен съд, както и мненията на Венецианската комисия по законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуален кодекс, импортиран от Министерски съвет през предходната година. Законодателната самодейност касае основаването на фигурата на проверяващ прокурор основния прокурор. Тази законодателна самодейност е за промени в Наказателно-процесуален кодекс и промени в Закона за правосъдната власт ", изясни депутатът от ГЕРБ.

" Предлагаме да бъде основана фигурата на прокурор, проверяващ основния прокурор ", разяснява Атанасова.

По думите ѝ процедурата следва да стартира в относително къси периоди. До 3 месеца след влизането в действие на този закон, право да оферират прокурор, който ще проверява основния прокурор, ще имат най-малко шестима членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, а самият избор на прокурора ще се прави от Пленума на Висш съдебен съвет ", добави още Атанасова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР